045 541 02 32
anvr calamiteitenfonds clik sgr
Menu

Cruise naar de middeleeuwse stad Tallinn

Bekijk als vertrekhaven
Info

Cruise naar de middeleeuwse stad Tallinn

Tijdens een Noord-Europa cruise wordt er regelmatig een stop gemaakt in de haven van Tallinn. Bekijk aan welke excursies u deel kunt nemen en informeer bij onze cruisespecialisten naar de schepen die naar Tallinn varen.

Lees meer
Verberg

Tallinn is een gerestaureerde middeleeuwse stad, waar de onveranderde geplaveide straten en oude architectuur het stadsbeeld vormen. Bewandel de kronkelende straatjes, langs de oude torens en de historische stadsmuur en ervaar de unieke sfeer van de oude stad die genoteerd staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Welke excursies

De leukste excursies in Tallinn voor u op een rijtje.

Verken Tallinn per bus

Begin met een rit door het culturele centrum van Tallinn en vervolgens langs de middeleeuwse stadsmuur die de oude binnenstad omvat. Benut uw vrije tijd om de leukste souvenirs te scoren, of te ontspannen op het stadhuisplein. Vervolgens rijdt u met een bus langs de hoofdweg naar het centrale park van Kadriog. Tussendoor wordt een stop gemaakt bij het Songfestivalterrein en bereikt u  de prachtige woonwijk om de "Pirita Marina", waar elk jaar geweldige internationale regatta's georganiseerd worden.

Sightseeing per bus en te voet

Begin met een wandeltocht door het historische centrum van Tallinn. Beginnend in de bovenstad kunt u het indrukwekkende kasteel Toompea zien, momenteel de zetel van het Parlement. Breng een bezoek de Russisch-orthodoxe kerk van Alexander Nevsky en de gotische koepelkerk. Geniet van een prachtig uitzicht op de benedenstad met zijn puntdaken. Daal af naar de benedenstad, waar u uw rondreis zult voortzetten langs hoogtepunten zoals het stadhuis, de XV-eeuwse apotheek, de Great Guild, het Blackheads Brotherhood House en veel huizen van middeleeuwse kooplieden.

Geschiedenis tour

Hoe het ook zij, historisch, architectonisch of culinair, de Estse hoofdstad Tallinn is simpelweg een genot om te ontdekken. Een tour door het moderne en 19e-eeuwse centrum van de stad begint met uw rondleiding, voordat uitzicht op middeleeuwse stadsmuren. Meer sprookjesachtige vergezichten ontvouwen zich vervolgens terwijl u afdaalt naar All-Linn, waar u het gotische stadhuis, net als de middeleeuwse apotheek, koopmansgebouwen en gildehuizen kunt bezichtigen.

Fiets door Tallinn

Deze leuke en ontspannen fietstocht stelt u in de gelegenheid om het oude deel van Tallinn op een compleet andere manier te ontdekken. Begin de fietstocht in een uitgebreid park, waar de voormalige zomerresidentie van de Tsaar (het Kadriorg Palace) zich bevindt. Vervolg de weg naar de oude stad en fiets langs enkele hoogtepunten als Fat Margaret Tower, Three Sisters, Square of Towers en het stadhuis. 

Cruiseterminal info

Cruiseschepen meren aan in de haven van Tallinn, waar ook vele ferryboten vertrekken naar andere bestemmingen in de Oostzee. Op drukke dagen kunnen vijf tot zes cruiseschepen aanmeren in deze haven. De cruiseterminal ligt slechts op 10 tot 15 minuten lopen van het oude stadscentrum van Tallinn. 

Het adres:
De cruisehaven van Tallinn
10111 Tallinn
Estland

Luchthaven info
Handige tips
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA