045 541 02 32
Menu

Cruise naar Bergen, de poort naar de fjorden

Info

Cruise naar Bergen, de poort naar de fjorden

Bergen is een razend populaire cruisebestemming. De internationale cruisehaven van Bergen verwelkomt meer dan 300 cruiseschepen per jaar.

Waarom Bergen?

 • Ulriken, hoogste van de zeven bergen van de stad Bergen
 • Bryggen, eeuwenoude UNESCO Werelderfgoedlijst geregistreerde wijk die de stadskern vormt 
 • Fisketorget, onmisbare vismarkt van Bergen
 • Byparken, schitterend stadspark in het hart van het stadscentrum
 • Fjorden, verken de diverse prachtige natuurlijke inhammen
 • Bryggens Museum, opgegraven stads artefacten tentoongesteld in een eigentijds gebouw

Bekijk het uitgebreide aanbod aan uitstapjes in Bergen in onze rubriek ''welke excursies''.

Lees meer
Verberg

Bergen, bekend als de poort naar de fjorden, is de op een na grootste stad van Noorwegen. Maar met slechts ongeveer 260.000 inwoners projecteert het de warmte en toegankelijkheid van een veel kleinere gemeenschap. Twee schilderachtige en uitnodigende bezienswaardigheden maken oriëntatie eenvoudig: het kade-gebied en het met het museum omringde siermeer en park liggen op tien minuten van elkaar. Met een ruim aanbod aan restaurants, kunst, historische en natuurlijke rijkdommen biedt het schitterende Bergen iets voor iedereen.

Foto

Impressies cruisehaven Bergen

 • Gekleurde huisjes in Bergen
 • Noorse Fjorden
 • Bovenaanzicht van Bergen
 • Bergen in Noorwegen
 • Gekleurde huisjes in Bergen
 • Noorse Fjorden
 • Bovenaanzicht van Bergen
 • Bergen in Noorwegen
Welke excursies

Bekijk het overzicht aan leuke excursies in Bergen.

Bewonder de top attracties van Bergen

Bergen werd gesticht in het jaar 1070 en is tot ongeveer 1830 de grootste stad van Noorwegen en een centrum voor handel en scheepvaart geweest. Begin uw excursie met een wandeling door de historische wijk Bryggen, met zijn typische houten gebouwen met puntgevel die uitkijken over de haven. Geniet van een schilderachtige tocht op het schiereiland van de bergen en de centrale delen van de stad.

Verken Bergen per segway

Een Segway rijden is een unieke en leuke manier om een nieuwe stad te verkennen. Het prachtige Noorse stadje Bergen is bij uitstek geschikt voor deze opwindende vorm van vervoer. Start uw rondrit door de historische steegjes, knusse straten en bezichtig talloze interessante attracties zoals de UNESCO-werelderfgoedlijst genoteerde wijk Bryggen, de beroemde vismarkt en geniet van adembenemend uitzicht op het stadscentrum van Bergen.

Wandeling door Fløien 

Combineer sight-seeing met een gezonde activiteit van een halve dag. Ga per kabelbaan naar de top van Fløien Mount, om een 2,5-uur durende wandeling te maken. Geniet van een fantastisch uitzicht over de bergen en de regio voordat u terugkeert naar de stad met de kabelbaan. De terugkeer naar de haven kan per bus of shuttlebus zijn, afhankelijk van waar het schip aanmeert.

Maak een helikoptervlucht over Bergen

Vlieg gedurende 30 minuten over bergen en omgeving. Zie hoe Bergen tussen de heuvels, de bergen en de Noordzee gelegen is, terwijl u over het stadscentrum vliegt en vervolgens naar bergen en de fjorden. Als het weer het toelaat, kunt u zelfs een gletsjer in de verte spotten. Zodra u naar de grond terugkeert, De minibus die u naar het helikopterplatform heeft gebracht, zal u opwachten om u terug te brengen naar het schip.

Cruiseterminal info

Het adres van de cruiseterminal:

Skoltegrunnskaien 1
5003 Bergen
Noorwegen

Cruisepassagiers die nabij de oude haven aanmeren, hoeven slechts een klein eindje te lopen.
Wanneer je aankomt bij een van de andere kades zorgt de stad Bergen voor gratis shuttlebussen. Deze brengen de passagiers tot in het centrum naast het meer in het park. Ook vertrekken bij de andere kades Hop-On-Hop-Off bussen die vlakbij vertrekken. Plattegronden worden gratis verstrekt door de VVV bij de kade.

Luchthaven info

Bergen Airport ligt bij het kleine dorpje Flesland, dat eigenlijk alleen bekend staat om het vliegveld wat er ligt. De op een na drukste luchthaven van Noorwegen ligt ten zuiden van Bergen. Het vliegveld bestaat uit twee terminals, de oude terminal (gates C-D-E-F) uit 1988 en de nieuwe Terminal 3 die werd geopend op 17 augustus 2017.

Neem de Tram naar Bergen

De reistijd van Bergen Airport naar de eindhalte ‘Byparken’ in het centrum van de stad is 44 minuten. De Bergen Light Rail stopt ook bij het centraal station van Bergen (Bystasjonen), na 42 minuten vanaf de luchthaven. Het station van het vliegveld (Bergen Lufthavn, bybanestopp) ligt voor de nieuwe Terminal 3, vanaf de oude terminal is het 3 tot 5 minuten lopen.

Van maandag t/m vrijdag rijdt de Bybanen iedere 5 tot 10 minuten, ook in het weekend zijn er voldoende reismogelijkheden van en naar Bergen Airport. U heeft een ticket nodig voor 1-2 zones, de prijzen zijn 37 NOK voor volwassenen en 19 NOK voor kinderen en senioren. Tickets zijn verkrijgbaar bij de Skyss ticketautomaten in de ‘baggage claim area’ en op de stations, aan boord van de tram betaalt u meer voor een vervoersbewijs. Meer info vindt u hier, dienstregeling Bergen Light Rail en website Skyss.

Neem de bus naar Bergen

Iedere 10 minuten vertrekt er een bus van Flybussen naar het centrum van Bergen, dit is de meest frequente busverbinding tussen het vliegveld en de stad. De eindhalte ligt voor het Radisson Blu Royal Hotel in de beroemde wijk Bryggen. De halte in het centrum heet ‘Festplassen’, de halte ervoor is ‘Bergen Busstasjon’ op korte afstand van het busstation en treinstation. 

Een busrit van en naar het centrum van de stad (Festplassen) duurt 22 minuten. ‘Festplassen’ is een plein in het centrum van de stad, naast het stadspark ‘Byparken’. Tickets koopt u online via de website of aan boord van de bus, ter plaatse betaalt u echter een toeslag. Kinderen mogen gratis mee met de bus, mits ze worden begeleid door een volwassene.

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA