045 541 02 32
anvr calamiteitenfonds clik sgr
Menu

Cruise naar Alesund, een wonderland van fjorden, bergen en eilandketens

Bekijk als vertrekhaven
Info

De stad Alesund is een wonderland van fjorden, bergen en eilandenketens

Laat u onderdompelen in een sprookjesachtige sfeer zodra u Alesund bereikt. Na een verwoestende brand is de stad in het begin van de 20e eeuw in stijl opnieuw gebouwd, in Jugendstil (Art Nouveau).

Bezoek Alesund voor:

 • Sunnmore Museum, openlucht museum met collecties van historische huizen en boten
 • Jugendstilsenteret, museum in een elegante apotheek uit 1907
 • Alesund Aquarium, bewonder het zeeleven dat zich bevindt langs de Noorse kust
 • Mount Aksla, prachtig uitzichtpunt over de stad en omliggende mystieke eilanden
 • Sukkertoppen, geniet van magnifiek uitzicht over de stad en fjorden
 • Het schitterende uitzicht vanaf Aksla 
Lees meer
Verberg

Rederijen die Alesund hebben opgenomen in verschillende vaarroutes zijn o.a.: Royal Caribbean, MSC Cruises, AIDA Cruises en Norwegian Cruise Line.

Foto

Impressies cruisehaven Alesund

 • het dorpje van Alesund
 • De andere kant van Alesund
 • De haven van Alesund
 • het dorpje van Alesund
 • De andere kant van Alesund
 • De haven van Alesund
Welke excursies

Haal het meeste uit uw verblijf op Alesund en maak een leuke excursie aan wal.

Berg beklimmen

Reis door de prachtige Art Nouveau-stad Ålesund en bereik het eiland Hessa, het startpunt van een wandeling van 1 uur, die begint langs een smal natuurpad. Klim omhoog naar de berg Sugartop. U zult 250 meter tot 304 meter klimmen voor een schitterend uitzicht op de stad, de Borgund Fjord en, verder landinwaarts, de Sunnmore Alpen. Geniet van een adembenemend landschap en spectaculaire uitzichten tijdens deze natuurwandeling.

Wandel tour door Alesund

Alesund is een van de weinige overgebleven steden in de wereld die erin is geslaagd zijn architecturale integriteit te behouden. Uw gids zal u begeleiden tijdens een twee uur durende wandeling door de kronkelende straatjes van deze prachtige stad. U kunt de geschiedenis van de stad bewonderen en meer te weten komen over de verwoestende brand van 1904 en de ingewikkelde architectonische details van de monumentale gebouwen bewonderen.

E-bike uw weg door Alesund

Verken de stad Alesund per e-bike en rijd door  de prachtige stad, over de bruggen naar de mooie delen van het mooie eiland Hessa met zijn betoverende observatiepunt. De berg Aksla achter de stad biedt een spectaculair uitzicht op de kleurrijke, historische huizen en de vele eilanden. Op de terugweg komt u langs een aantal typische dorpjes.

Stand-up Paddling (SUPPEN)

Een activiteit die geschikt is voor iedereen die goed ter been is: Stand-up Paddling. Klim op een peddelbord en neem Alesund waar vanuit een origineel perspectief. Zoals u zult ontdekken, is de historische 'hoofdstraat' van de stad eigenlijk een stuk water: het smalle Brosundet (Bruggeluid) dat dwars door het hart van de stad loopt.

Cruiseterminal info

Het adres van de cruiseterminal:
Keiser Wilhelms gate 2
6003 Ålesund
Noorwegen

Afstand naar de stad:
Direct op de steiger is een VVV-punt gelegen. Tegenover de terminal ligt een busstation.

Luchthaven info

Het vliegveld van Alesund ligt op het eiland Vigra, ten noorden van de stad. De afstand van Alesund Airport en het midden van de stad is 17 kilometer. Deze afstand is in 20 minuten met de auto af te leggen.
Het adres van de luchthaven:

Alesund Airport Vigra
6040 Vigra
Noorwegen 

Neem de bus naar Alesund

Er staat altijd een Airport shuttle bus (Flybussen) klaar nadat een vliegtuig is geland, de dienstregeling is samengesteld aan de hand van de vluchttijden. De bus stopt bij de haltes Ytterland, Kverve, Ålesund Rutebilstasjon, Campus Ålesund, Gåseid en Moa. De busrit naar de halte Ålesund Rutebilstasjon in het centrum van de stad duurt 25 minuten. Tickets kunt u kopen bij de buschauffeur.

Handige tips
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA